Plaatsing en behandeling van portugese tegelsTips en verklarende video's

1:19 minPlaatsing en behandeling van portugese tegels - video

Plaatsing cementtegels
- Portugese tegels moeten worden geplaatst op een vlakke, droge en propere ondergrond. Een vochtige ondergrond kan verdampen en vlekken veroorzaken aan het oppervlak van de tegel.
- Breng regelmatig cementlijm aan met behulp van een grove kam. Lijm het oppervlak dat wordt betegeld en de hele onderkant van de tegel (dubbele slijmlaag).
- Tegels handmatig in positie brengen, zonder erop te hameren, met een dunne voeg ruimte tussen de tegels (1-2 mm, de dikte van een spatel).
- Na plaatsing de tegels reinigen met proper water. U verwijdert zo de dunne laag pigment poeder dat eventueel nog aan het oppervlak aanwezig is.

0:30 minVoegen - video

Voegen
- Gebruik nooit gekleurd voegmiddel (enkel wit of lichtgrijs flexibel voegsel). De kleurpigmenten kunnen in de poriën van de aangrenzende tegels sijpelen waardoor deze onomkeerbaar gekleurd worden.
- Bevochtig de tegels met een spons en water voordat u de voeg aanbrengt.
- Vul de ruimte tussen de tegels met behulp van een spatel, beperk de toepassing tot het gebied van de voeg en zonder over de hele tegel uit te spreiden.
- Voeg een kleine oppervlakte en verwijder dan meteen het overtollige voegmiddel met een vochtige doek of spons.
- Gebruik nooit zure producten om overtollig voegmiddel of cementvlekken te verwijderen of te reinigen.

1:27 minImpregneren (Mosaic Sealer) - video

Impregneren (Mosaic Sealer)
- Het impregneren gebeurt na het leggen en wordt aangebracht op een schone en droge vloer.
- Mosaic Sealer is een mengsel van harsen opgelost in een oplosmiddel, en minimaliseert de opname van water en vet.
- Mosaic Sealer impregneert de tegel, vermindert de porositeit en beschermt tegen vlekken, zonder het natuurlijke matte uiterlijk van de tegel te veranderen.
- Breng de behandeling aan met een kwast of roller op een schoon en droog oppervlak tot de tegel verzadigd is.
- Zodra de tegel verzadigd is, verwijdert u, na een paar minuten, met een doek het overtollige impregneermiddel dat mogelijk op het oppervlak is achtergebleven.
- Niet teveel aanbrengen. Het impregneermiddel droogt op het oppervlak wanneer het niet door de tegel wordt opgenomen en laat glanzende vlekken achter.
- Voer altijd een test uit op een losse tegel om de mate van absorptie te observeren.

0:28 minOnderhoud - video

Onderhoud
- Regelmatig toepassen van neutrale wax (voor marmer) doet de kleuren herleven, creëert een patina en beschermt de cementtegels.
- Reinig met neutrale zeep (Marseillezeep, zwarte zeep, groene zeep, etc.) en water.
- Gebruik nooit sterke, zure of alkalische schoonmaakmiddelen.
- Bestendige vlekken kunnen worden verwijderd door te wrijven met een Scotch Brite-schuurmiddel en / of een oplosmiddel.

0:53 minReiniging en reparatie van zeer vuile cementvloeren - video

Reiniging en reparatie van zeer vuile cementvloeren
- Werkvlekken, overtollig voegmiddel, uitgedoofde vloeren ... u kunt uw cementtegelvloer corrigeren, reinigen en herstellen met een roterende machine met grote diameter, vezelschijf en water.

Vloeren voor intensief gebruik: winkels, bars, restaurants
- Deze vloeren vereisen specifieke behandeling en zorg. Raadpleeg de technische dienst van MOSAIC fabriek voor meer informatie.

15 secSnijden van cementtegels - video

Snijden van cementtegels.
- Portugese tegels en plinten kunnen eenvoudig worden gesneden met een diamantzaagmachine (het beste op waterbasis) met een rechte hoek of een schuine snede van 45 graden.